Jenny

Sverige, Norge, Danmark m.fl.

+46 70 439 72 93
jenny@freedomwigs.se

När jag var 20 år gammal drog jag en morgon fingrarna genom håret och kände att någonting inte stämde. Jag hade en kal fläck på bakhuvudet som kändes varm och öm. Jag blev förstås orolig, eftersom jag aldrig tidigare tappat hår och inte heller hört talas om någon i min ålder som gjort det. Jag gick till min läkare som försäkrade mig om att det inte var någonting att oroa sig för och att håret snart skulle komma tillbaka. Det gjorde det förstås inte och ett år senare satt jag i en frisörstol och grät, medan jag fick prova den ena peruken efter den andra i frisyrer och färger som jag inte alls ville ha. Sju år följde med peruker som aldrig kändes riktigt bra. Perukerna kliade och jag var ständigt orolig för att en vindpust skulle blåsa av peruken eller att någon skulle fastna i mitt hår och råka dra av den. Den dubbelhäftande tejpen hjälpte lite grann, men höll inte så länge eftersom klistret löstes upp i värmen. Jag bodde också ett par år i Grekland och perukerna blev väldigt varma.

Jenny Larsson - Freedom Hair

Under sommaren 2002 hittade jag så en amerikansk återförsäljare av Freedom Hair vakuumperuker på nätet och åkte till New York för att träffa henne. Tre månader senare hade jag min peruk och har aldrig ångrat detta beslut. Numera behöver jag aldrig oroa mig för att peruken inte sitter på plats, den kliar inte och, bäst av allt, den är otroligt snygg och ingen kan se att jag bär peruk. Det är frihet för mig. Jag kan själv välja vem jag vill berätta för och jag slipper tänka på min alopecia. Jag vill fokusera min energi på andra saker och det kan jag göra nu.

Jag är helt övertygad om att Freedom Hair är de bästa perukerna som finns på marknaden och bestämde mig därför för att göra dessa tillgängliga även för den skandinaviska marknaden. Jag är inte frisör och klipper därför inte perukerna, men jag har blivit utbildad av Freedom Hair i att rita ut hårfäste, skanna och göra de val som behövs för att kunden ska få en individuellt anpassad hårprotes.

4 snabba frågor

Hur länge har du haft alopecia?
Jag fick min första fläck när jag var 20 år gammal och gravid med min dotter och inom ett år tappade jag i stort sett allt hår på huvudet. Jag hade forfarande ögonfransar och ögonbryn, men tappade dessa 12 år senare när jag var gravid med min son. Fransarna och det mesta av brynen växte tillbaka och fransarna är jag tacksam att fått behålla sedan dess.

Jag hittade Freedom Hair på nätet 2002 och besökte samma år en återförsäljare i New York för min första beställning. Sedan dess har jag använt Freedom Hair och kan inte tänka mig att byta till någon annan peruk.

Vilken typ av alopecia har du?
Jag pendlar mellan Alopecia Totalis och Unversalis.

Vilken är den största anledningen, enligt dig, till att välja en Freedom peruk?
När jag startade Freedom Hair Scandinavia 2009, fick jag rådet att sammanfatta fördelarna min produkt under tre punkter och efter mycket eftertanke kom jag fram till ledorden: Skönhet, Säkerhet och Komfort.
Alla är egentligen lika viktiga för mig, men om jag skulle välja en skulle jag säga att håret ser friskt och naturligt ut och att det ser ut som mitt eget hår gjorde innan jag tappade det. Att jag nu är 25 år äldre och fortfarande har samma fina hår gör mig ingenting.
Jag blir fortfarande imponerad över hur äkta hårbotten ser ut och är så lättad att slippa tänka på att rader av resårband blir synliga så fort det blåser ute.

Bästa stylingtipset?
Jag kan dela med mig av mina bästa tips på att dölja en synlig kant.
Har du lite mörkare hår är det ganska lätt att dölja kanten genom att måla den med vattenfast spritpenna i samma färg som håret. Det funkar även på blont hår, men det kan vara svårare att hitta en penna i rätt nyans.
Vi har pennor i bra färger så kontakta gärna oss om du har svårt att hitta rätt.

Ett annat tips för att dölja kanten där luggen delar sig är att korsa håret precis där benan når kanten, så blir inte delningen lika skarp.