Nyhetsbrev nr 1 -2016

Att reparera eller inte?

Ungefär hälften av våra kunder väljer att reparera sina peruker en gång och ett par procent väljer även att göra det en andra gång. Om peruken inte är väldigt sliten vid den första reparationen går det vanligtvis att reparera en andra gång, men man kan inte räkna med att den är lika fin när den kommer tillbaka efter andra reparationen, som efter den första. Vid varje reparation blir botten lite tjockare och håret lite fylligare, på grund av att rester av avbrutna hårstrån fortfarande sitter kvar i botten och dessa lyfter resten av håret.

 

Om peruken var mycket tunn eller med kala fläckar när den sändes in för sin första reparation skulle jag inte rekommendera att den repareras igen. Då är det kanske bättre att använda den på stranden eller i joggingspåret.

 

En reparation kostar mellan 8-11.000 kr och det är bara värt att lägga så mycket pengar på en reparation om håret fortfarande är fint. Är det återstående håret väldigt torrt och slitet kommer det fortfarande vara det efter en reparation.

 

När är det dags för en reparation?

Detta är väldigt individuellt och beror helt på hur håret skötts. Det vanligaste är att man behöver skicka peruken för reparation efter ca 15 – 18 månader. Om man väljer att reparera sin Freedom skulle jag rekommendera att man kontaktar mig för bokning av reparation, när håret börjar tunnas ut eller om man märker att peruken fäller mer än ett par hårstrån om dagen. Då bokar jag en reparation med leverantören och meddelar dig sedan ett datum när jag behöver ha din peruk för att den ska kunna repareras så snabbt som möjligt. På så vis kan du behålla din peruk tills det är dags och den behöver inte ligga på en hylla hos leverantören och vänta på sin tur. Normalt är det ca 3 månaders väntetid på reparationer, men kan ibland vara längre.

 

Kom ihåg att håret måste vara nytvättat och torrt när det skickas till mig. Har håret legat nerpackat i en låda i flera månader så behöver det tvättas igen innan det skickas. Min leverantör tar ut en avgift av mig för reparera otvättat hår och denna kommer jag lägga på fakturan.

 

 

Nya frisörer

Vi är på ständig jag jakt efter nya, duktiga frisörer och jag har lagt till ett par nya på hemsidan den senaste tiden. Tyvärr har jag också varit tvungen att plocka bort några pga att de slutat jobba som frisörer, är mammalediga eller har flyttat. Christine Knutsson, som varit min klippa i Stockholm har flyttat till Helsingborg. Samtidigt som vi är väldigt glada över att se mer av henne i Helsingborg, kommer hon vara mycket saknad i Stockholm. Jag har ett par frisörer på gång i Stockholmsområdet, men skulle behöva någon mer i innerstan.

Även i Göteborg och Oslo skulle vi behöva kontakt med nya duktiga frisörer.

Tips mottas gärna!

 

Resplan

Jag kommer delta vid Alopeciförbundets familjeläger i Stenungssund fredagen den 6/5 och kommer träffa en del av er där. Därefter har jag Göteborg och Stockholm inbokat innan sommaren. Hör av dig för tidsbokning om du vill träffa mig i någon av dessa städer!

 

Göteborg: 7-8 maj

Stockholm: 19-20 maj

Trevlig helg!

Jenny

tillbaka | till toppen

Freedom Hair - Scandinavia | Telefon: +46 704–39 72 93 |  | Epost: info@freedomwigs.se
albin P - Logga in!