Min berättelse

När jag var 20 år gammal drog jag en morgon fingrarna genom håret och kände att någonting inte stämde. Jag hade en kal fläck på bakhuvudet som kändes varm och öm. Jag blev förstås orolig, eftersom jag aldrig tidigare tappat hår och inte heller hört talas om någon i min ålder som gjort det. Jag gick till min läkare som försäkrade mig om att det inte var någonting att oroa sig för och att håret snart skulle komma tillbaka. Det gjorde det förstås inte och ett år senare satt jag i en frisörstol och grät, medan jag fick prova den ena peruken efter den andra i frisyrer och färger som jag inte alls ville ha. Sju år följde med peruker som aldrig kändes riktigt bra. Perukerna kliade och jag var ständigt orolig för att en vindpust skulle blåsa av peruken eller att någon skulle fastna i mitt hår och råka dra av den. Den dubbelhäftande tejpen hjälpte lite grann, men höll inte så länge eftersom klistret löstes upp i värmen. Jag bodde också ett par år i Grekland och perukerna blev väldigt varma.

Jenny Larsson - Freedom Hair

Under sommaren 2002 hittade jag så en amerikansk återförsäljare av Freedom Hair vakuumperuker på nätet och åkte till New York för att träffa henne. Tre månader senare hade jag min peruk och har aldrig ångrat detta beslut. Numera behöver jag aldrig oroa mig för att peruken inte sitter på plats, den kliar inte och, bäst av allt, den är otroligt snygg och ingen kan se att jag bär peruk. Det är frihet för mig. Jag kan själv välja vem jag vill berätta för och jag slipper tänka på min alopecia. Jag vill fokusera min energi på andra saker och det kan jag göra nu.

Jag är helt övertygad om att Freedom Hair är de bästa perukerna som finns på marknaden och bestämde mig därför för att göra dessa tillgängliga även för den skandinaviska marknaden. Jag är inte frisör och klipper därför inte perukerna, men jag har blivit utbildad av Freedom Hair i att rita ut hårfäste, skanna och göra de val som behövs för att kunden ska få en individuellt anpassad hårprotes.

Freedom Wigs Ltd

Freedom Wigs Ltd är beläget i Dunedin, Nya Zeeland och ägs och drivs av Deanna och Gary Beattie.

Företaget grundades 1977 av Murray Barrington och drevs fram till 2015 av honom och hans fru Averill. Murray började med att tillverka herrtupéer hemma i källaren, men lusten att utveckla dessa vidare ledde så småningom till hårersättningar för kvinnor med alopecia totalis och universalis. Efter elva år hade Murray så tagit fram en peruk som både satt på plats utan tejp eller lim, var mycket naturtrogen och samtidigt bekväm. Efter ett omfattande forskningsarbete och produktutveckling lanserade Freedom Wigs 2008, sin fuktgenomsläppande silikonhätta, som både sitter där den ska och känns som en andra hud.

Freedom Wigs utgörs av ett arbetslag på 39 personer, var och en specialist på sitt område i produktionskedjan så som tillverkning av hätta, bedömning av hårkvalité, blandning av hår, implantat eller reparationer. Alla är mycket kvalitetsmedvetna och engagerade i kundservice och produktutveckling.

Freedom Hair har återförsäljare i ett flertal länder och som enda återförsäljare i Skandinavien är jag utbildad av Freedom Hair på Nya Zeeland. De flesta av företagets återförsäljare har själva alopecia och vi har därför en unik erfarenhet av vad det innebär att använda peruk.

Freedom Hair - Scandinavia | Telefon: +46 704–39 72 93 |  | Epost: info@freedomwigs.se
albin P - Logga in!