När min dotter var fem år gammal upptäckte min man en kal fläck i bakhuvudet när han höll på att fläta hennes hår. Vi gick till läkaren och fick diagnosen Alopecia Areata. Fläckarna kom och gick men de kunde fortfarande döljas av hennes hår.
När hon sedan drabbades av vattkoppor började hon tappa allt hår. På bara några dagar var hon helt kal och det kändes som att våra liv sattes på vänt.


Hon använde buff på huvudet i skolan och vi letade med ljus och lykta efter en bra peruk. På ett perukmakeri hittade vi ett visningsexemplar av en Freedomperuk med massa söta fjärilar i hättan. Vi tog kontakt och sedan den dagen har vår dotter inte använt något annat.

Nu lever hon som en vanlig tonåring som sportar, simmar och gör volter på idrottslektionerna. Hon behöver aldrig vara rädd för att den ska åka av. Freedoms peruker gör verkligen skäl för sitt namn.

Vilken är den största anledningen, enligt dig, till att välja en Freedom peruk?
Skönhet, Säkerhet och Komfort.
Alla är egentligen lika viktiga för mig, men om jag skulle välja en skulle jag säga att håret ser friskt och naturligt ut och att det ser ut som ens eget hår gjorde innan en tappade det.
Jag blir fortfarande imponerad över hur äkta hårbotten ser ut och att slippa tänka på att rader av resårband blir synliga så fort det blåser ute.

Bästa stylingtipset?
Jag kan dela med mig av mina bästa tips på att dölja en synlig kant.
Har du lite mörkare hår är det ganska lätt att dölja kanten genom att måla den med vattenfast spritpenna i samma färg som håret. Det funkar även på blont hår, men det kan vara svårare att hitta en penna i rätt nyans.
Vi har pennor i bra färger så kontakta gärna oss om du har svårt att hitta rätt.

Ett annat tips för att dölja kanten där luggen delar sig är att korsa håret precis där benan når kanten, så blir inte delningen lika skarp.