Här har det hänt en del de senaste månaderna och jag tänker att det är dags för ett nytt nyhetsbrev.

Från och med den 1 juni finns vi i nya lokaler, vilket innebär att vi kommer ha samma post- och besöksadress framöver och den är:

 

Freedom Hair

Nedre Långvinkelsgatan 53

252 34 Helsingborg

 

Post kommer under en övergångsperiod fram även till den gamla postadressen, men den gamla besöksadressen fungerar förstås inte efter den 1 juni.  ;)

Jag skriver vi eftersom jag den 1 februari anställde Lisa Malmberg, som kommer att sköta administration och marknadsföring framöver. På så vis kommer jag få mer tid över till direkt kundkontakt och resor. Ni kommer troligtvis inte märka av Lisa så mycket, mer än om ni besöker oss på vår nya salong.

 

Jag vill också berätta för er att Freedom Wigs New Zeeland har fått nya ägare. Murray Barrington grundade företaget 1978 och har sedan dess drivit det tillsammans med sin fru Averill. De är nu båda i 70-årsåldern och har beslutat gå i pension. De nya ägarna heter Gary och Deanna Beattie. Deanna har varit kundansvarig under de senaste åren och har mycket god insyn i företaget samt har en nära kontakt med alla återförsäljare. Deanna har besökt mig här i Skandinavien två gånger per år sedan jag startade och en del av er har träffat henne.

 

De nya ägarna har försäkrat att endast förändringar till det bättre kommer att ske och att de genast kommer börja arbeta med att korta väntetiderna på reparationer och söka nya vägar för att få tag på långt hår som håller våra höga krav på kvalité. Långt hår kommer dessvärre alltid vara en bristvara och väntetiderna kommer kanske inte påverkas så mycket.

 

Nyligen fick jag en inbjudan till Mälarsjukhuset i Eskilstuna, för att där hålla ett föredrag om våra vakuumperuker för läkare, sjuksköterskor och kuratorer på hudkliniken. Jag kommer naturligtvis passa på att prata lite om vikten av ett gott bemötande från vården, även om ingen hjälp finns att få, samt om vikten av att få hjälp med att hitta en bra peruk direkt. Enligt min uppfattning det nästan bättre att gå utan än att vara hänvisad till en peruk som inte fungerar.

 

Jag träffar ofta barn och ungdomar som kommer till mig och skäms över sina fula peruker och det påverkar hela deras framtoning, deras sätt att föra sig och kommunicera med sin omgivning. De vill inte synas och gör allt för att inte sticka ut. När de sedan fått en bra peruk som de kan känna sig trygga i, som är bekväm och de känner sig fina i förändras hela deras personlighet. De börjar ta för sig av livet igen, kommunicera med sin omgivning och är inte längre upptagna av att gömma sig.

 

En dålig peruk kan uppta tankarna nästan hela deras vakna tid och när all energi läggs på att gömma sig finnas inte mycket utrymme kvar att leva, utvecklas och ha roligt. Det är helt enkelt inte lika roligt att lära sig rida, spela fotboll eller gå med vännerna till stranden om man hela tiden måste oroa sig för att håret ska ramla av.

 

Vid mitt första möte med vården efter att jag börjat tappa mitt hår, träffade jag en ganska ointresserad läkare som kallt konstaterade att det bara var hår och att det nog skulle växa tillbaka. Det var inget fel på mig och jag skulle säkert inte tappa allt mitt hår. Jag fick ett telefonnummer till en frisör som, i all välmening, visade mig de hemskaste tantperuker i syntet för det var så långt mitt bidrag från landstinget räckte. Jag var 20 år gammal. Den gången tror jag att jag skulle känt mig tryggare om jag vetat att det fanns en bra lösning om det värsta skulle inträffa och jag tappade allt mitt hår.

 

Om någon vill att jag tar upp något särskilt eller bara vill dela med sig av sina egna erfarenheter får ni gärna mejla mig. Föredraget är inte förrän i oktober så det är gott om tid kvar! Vill någon träffa mig när jag är i Eskilstuna så hör av er!

 

Vidare har jag lagt in ett par resor inför hösten:

3-5/9  Stockholm

17-19/9 Göteborg

1/10 Eskilstuna

23-25/10 BUG Langedrag i Norge

 

Eventuellt kommer jag till Oslo 20-22/8 så om någon vill träffa mig då går det bra att höra av sig. Resplanen uppdateras kontinuerligt under fliken Resplan.

Vi kommer ha semesterstängt mellan den 20-28/7 och mellan den 3-17/8.

Vi önskar er en riktigt härlig sommar!

Jenny och Lisa