Så stylar du och sätter upp ditt hår!

Kan jag sätta upp håret i peruken?

Ja! När din frisör klipper in din nya peruk kommer han/hon att klippa en del av håret i nacken och runt öronen kortare så att detta täcker kanten i nacken. Titta gärna på bilderna i galleriet.

Håret tål både plattång och locktång, men var noga med att inte komma för nära hättan med tången och använd värmeskydd för att skydda håret från uttorkning.

Stylingtips

Kontrollera att din bredtandade kam eller rundborste inte har några skarpa kanter som kan skada hättan.
Som del av din dagliga morgonrutin rekommenderar vi att du använder en sprejflaska med vatten för att fukta håret innan du kammar dig. Detta gör att styling produkter från gårdagen återaktiveras och frisyren får ett mjukare utseende.

Hårprodukter

Vi uppmuntrar dig att köpa kvalitetsprodukter som är avsedda för tonat eller permanentat hår, från en salong.

Det kan ta ett tag innan du hittar de produkter som passar dig och ditt hår bäst, precis som det skulle om du hade växande hår.

Du bör göra en inpackning av ditt hår minst en gång per månad för att det inte ska torka ut, men lämna aldrig en inpackning i håret mer än 10 min. då detta kan skada hättan.

Använd gärna produkter med uv-filter när du vistas i solen för att undvika att håret bleks. Det går inte att helt undvika att håret bleks av solen och efter ett par månader brukar det vara på plats med en toning för att återfå hårets färg och lyster. Om du är blond och gärna vill att håret ska se slingat ut, kan det vara ett alternativ att lägga i lite mörkare slingor på toppen för att återfå skiftningarna i håret om det börjar se blekt ut.

Vardagsuppsättningar

Festuppsättningar