Frågor och svar

Fungerar Freedoms vakuumprotes om jag inte är helt kal på huvudet?

Freedoms vakuumperuk är framtagen för personer med långvarigt och omfattande håravfall. För att vakuumperuken ska fungera måste ditt huvud vara helt kalt eller så måste du raka bort det hår du har kvar. Det måste också vara helt kalt vid skanningen.

Kan håret växa under vakuumprotesen?

Vakuumprotesen gör inte att håret slutar växa, men du bör vara medveten om att ju längre håret under hättan blir, desto sämre blir vakuumeffekten. Om du lever ett stillasittande liv kan du troligtvis låta håret växa lite längre. Men om du lever ett aktivt liv kommer du troligtvis behöva hålla huvudet rakat för att få så starkt vakuum som möjligt.

Kan jag sätta upp håret?

Ja! När din frisör klipper in din nya peruk kommer han/hon att klippa en del av håret i nacken och runt öronen kortare så att detta täcker kanten i nacken. Titta gärna på bilderna i galleriet.

Kan jag sova i peruken?

Du kan sova i den, men vi rekommenderar det inte eftersom detta så småningom kommer slita av håret vid hättan och resultera i att peruken får ”alopecia”. Vi rekommenderar därför att du begränsar de tillfällen då du sover i peruken.

Kan jag verkligen simma i peruken?

Ja, du kan simma i peruken och håret ser väldigt naturligt ut även när det är vått. Hur starkt vakuum du får i peruken, beror bland annat på din huvudform och hur långt hår du har i peruken. Långt, tjockt hår blir tyngre än kort, tunt hår när det är vått, så inte alla känner sig bekväma att dyka från en bassängkant. Du får prova och känna dig fram till var dina gränser går.

Gör ni peruker till barn?

Ja! Freedoms peruker är bra för barn eftersom de sitter på plats, så att barnet kan delta i samma aktiviteter som andra barn. Håret som används i barnperukerna är hår donerat av barn i samma åldersgrupp. Perukerna som tillverkas till barn är också tunnare än vuxenperukerna, vilket också gör dem mycket mer realistiska. På grund av att små barn växer snabbt, rekommenderar vi ändå att barnet är minst 7 år vid beställningstillfället.

Hur lång är leveranstiden på en peruk när jag väl beställt?

Just nu är leveranstiden ca 4-6 månader. Det är dock viktigt att notera att det ibland är längre väntetid på blont, rött och långt hår (30-35cm) i alla färger.

Kan jag gå till min vanliga frisör eller måste jag klippa mig hos någon av de ni rekommenderar?

Om din frisör känner sig bekväm med att klippa peruk går detta naturligtvis utmärkt. Din frisör får gärna kontakta oss för tips och råd samt beställa broschyren ”Att klippa peruk från Freedom Hair”.
Det ligger också ett filmklipp från ett frisörbesök här >>