Hej!

Hoppas allt är bra och att ni njuter av vårvintern!

Roligt ord det där! Vårvinter. En väninna till mig som kommer från Tyskland, berättade nyligen för mig att ordet ”vårvinter” inte finns i andra språk än de nordiska språken. Hon tyckte det var ett så fint ord som tydligt beskriver den årstid vi nu har och som resten av Europa hoppar över. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i vårvintern, men när hon beskrev det som en väntan och spänning som ligger i luften, lät det plötsligt mycket mer lockande. Det tänker jag på idag när jag tittar ut över ett väldigt grått och slaskigt Helsingborg.

Jag vill börja med att berätta att de nya perukstativen jag skrev om i förra nyhetsbrevet sålde slut direkt, men jag har beställt nya så de ska snart finnas att beställa igen.

Dessvärre gäller fraktkostnaderna i det nyhetsbrevet endast Sverige. Till Norge kostar frakt och tullkostnader mer än stativet gör, så det är ingen bra affär att beställa dessa från mig. Eventuellt kommer de finnas att beställa hos en frisör i Norge. Jag återkommer ang. detta.

 

Jag har också fått flera frågor angående blåsor på insidan av hättan och att hättan blir varm. Dessa fenomen hänger ihop och beror båda på att porerna i silikonet blivit tilltäppta av olja från huden och därför inte kan ventilera som den ska. För att porerna i hättan ska hållas öppna så ventilationen fungerar som den ska, måste insidan av hättan tvättas med diskmedel varje kväll. Hur detta ska göras visar Martine på cd-skivan som följer med varje ny peruk. För att hättan ska bli ren och porerna hållas öppna bör du hälla en klick diskmedel, stor som en enkrona, i hättan och sedan fördela detta (skrubba gärna lite) med en svamp eller en syntetisk Loofa (se bild)

 

 

Det räcker alltså inte att spreja med diskmedel och skölja ur och tvål eller schampo funkar inte i längden, utan endast vid enstaka tillfälle om inget annat finns tillgängligt. För att hättan ska bli riktigt ren krävs outblandat handdiskmedel (Yes, Zalo, Skona, Änglamark, Neutral t.ex) och skrubb. Det är heller ingen fara om det kommer lite diskmedel på håret. Om du redan har problem med blåsor eller att hättan känns varm, kontakta mig så har jag lite tips på vad man kan göra.

 

Så till vårens resplan. Om du vill träffa mig på något av följande ställen kontakta mig gärna så snart som möjligt för tidsbokning.

Oslo: 12-15 april

Visingsö i samband med familjeläger: 12 maj

Stockholm: 28 maj

 

Slutligen vill jag passa på att önska en riktigt Glad Påsk!

Kram

Jenny